S-a întâmplat azi

12.10

Etichete:
Sărbătorea Sfintei Fecioare Maria a Stâlpului. Cînd era seminarist, Sf. Josemaría mergea zilnic în bazilica unde este venerată Madona Stâlpului, cu un cult foarte vechi. I se încredinţa ei în aşteptarea luminii definitive asupra voinţei lui Dumnezeu. „Pe jumătate orb, aşteptam mereu pentru ce. Pentru ce mă fac preot? Domnul vrea ceva; dar ce anume? Şi repetam: Domine, ut videam! Ut sit! Ut sit! Ce este ceea ce tu vrei şi eu ignor.”

Sfîntul Josemaría vorbește astfel despre această invocație mariană: «Devoțiunea față de Sfânta Fecioară din Pilar s-a înrădăcinat în viața mea de când părinții mei, cu pietatea lor aragoneză, au sădit-o în sufletul fiecărui copil al lor. Mai târziu, în timpul studiilor mele pentru preoție, apoi în timpul studiilor de drept de la Universitatea din Zaragoza, vizitele mele la Pilar erau zilnice. În martie 1925, am celebrat prima mea liturghie în
Sfânta Capelă. În față unei modeste statui a Fecioarei din Pilar i-am încredințat rugăciunea mea, pentru că Domnul să mă facă să înțeleg ceea ce sufletul meu presimțea deja: Domina! am spus într-o latină de bucătărie, dar plin de tândrețe, ut sit! ceea ce Dumnezeu vrea de la mine să se împlinească.»