Prima paginăȘtiriCuvintele Prelatului Opus Dei cu prilejul alegerii Papei Francisc
Știri

Cuvintele Prelatului Opus Dei cu prilejul alegerii Papei Francisc

13.3.2013

Etichete: Papa, Prelatul Opus Dei, Prelatura Opus Dei, Francisc
Mons. Jorge Bergoglio și Pr. Patricio Olmos în Catedrala din Buenos Aires, la sărbătoarea Sfântului Josemaría.
Mons. Jorge Bergoglio și Pr. Patricio Olmos în Catedrala din Buenos Aires, la sărbătoarea Sfântului Josemaría.
Cuvintele Prelatului Opus Dei cu prilejul alegerii noului Suveran Pontif Francisc

Este un moment de mare bucurie pentru catolicii din lumea întreagă: noul nostru Papă Francisc este al 266-lea succesor al lui Petru. Din clipa în care am văzut fumul alb, l-am primit pe Papă cu sentimente de profundă recunoştinţă. Iar acum, urmând exemplul lui Benedict al XVI-lea, îl încredinţăm de respectul nostru necondiţionat şi de ascultarea noastră. De asemenea, de iubirea şi de rugăciunea noastră, în continuarea rugăciunilor pe care le-am făcut împreună cu Papa la prima sa apariţie în Loggia Binecuvântărilor din bazilica Sf. Petru.

În acest moment emoţionant, când simţim cu pregnanţă universalitatea Bisericii, îmi reafirm, faţă de noul Pontif Roman, deplina adeziune la persoana şi la ministerul său, cu convingerea că exprim astfel sentimentele credincioşilor –laici şi preoţi – din Prelatura Opus Dei. Ne încredinţăm cu toţii rugăciunilor Sanctităţii Sale, pentru a contribui în mod eficient, cu disponibilitate plină de bucurie, la sarcina de evanghelizare pe care Papa a menţionat-o cînd a transmis primul său salut Bisericii.

De-a lungul acestor săptămâni de senină aşteptare, s-au spus multe despre povara care apasă pe umerii Sfântului Părinte. Dar să nu uităm că Papa se bazează pe ajutorul lui Dumnezeu, pe asistenţa Duhului Sfânt şi pe afecţiunea şi rugăciunile tuturor catolicilor şi a milioane de alţi bărbaţi şi femei de bună voinţă.

Prelatul Opus Dei, Javier Echevarría.
Prelatul Opus Dei, Javier Echevarría.
Aşa cum ne sfătuia mereu Sf. Josemaría Escrivá, îl rog astăzi pe Domnul, în mod deosebit, ca toţi creştinii să fim însufleţiţi de „o singură voinţă, o inimă, un spirit, astfel încît omnes cum Petro ad Iesum per Mariam! – cu toţii, împreună cu Papa, să mergem la Isus prin mjlocirea Mariei” (Forja, 647)

+ Javier Echevarría
Prelado del Opus Dei

Documente în legătură

Video

Regina Coeli. Papa: „nu vă fie teamă să fiţi creştini şi să trăiţi credinţa, duceţi-l pe Cristos în oraşele voastre”

În duminica Îndurării Divine, Sfântul Părinte i-a îndemnat pe cei aproximativ 100 de mii de credincioşi să-l vestească pe Cristos pretutindeni, dar mai ales în mediul urban.

Video

Papa Francisc: „Rugaţi-vă pentru mine”

„Fraţi şi surori, bună seara. Voi ştiţi că datoria Conclavului este de a da un Episcop Romei. Se pare că fraţii mei cardinali s-au dus să-l ia la capătul lumii, dar iată că suntem aici. Vă mulţumesc pentru primire. Comunitatea diecezană de Roma îşi are propriul episcop.”

Video

Papa explică de ce și-a ales numele lui Francisc din Assisi

„Am ales numele lui Francisc din Assisi, pentru că îmi doresc o Biserică săracă şi pentru săraci, care să apere pacea şi să fie atentă faţă de creaţie”

Video

Omilia Papei Francisc la inaugurarea pontificatului: „A păzi orice persoană”.

Sf. Părinte Francisc a ţinut omilia la inaugurarea pontificatului. „A-l păzi pe Isus cu Maria, a păzi întreaga creaţie, a păzi orice persoană, în special pe cea mai săracă, a ne păzi pe noi înşine: iată o slujire pe care Episcopul de Roma este chemat s-o împlinească, dar la care cu toţii suntem chemaţi pentru a face să strălucească steaua speranţei: Să păzim cu iubire ceea ce Dumnezeu ne-a dăruit!”

Documente

Etichete pe Știri