Prima paginăMărturii
Mărturii

Cartea pe care am citit-o în închisoare

J. A.

13.5.2014

Aveam 29 de ani şi mă aflam în închisoare în Spania de 2 ani în urma comiterii unei crime. În acel moment îl vedeam pe Dumnezeu ca fiind foarte departe de viaţa mea. Credeam că este în Rai şi că eu eram pe Pământ. Singurul lucru de care eram sigur era acela că Dumnezeu există.

[Vezi...]

Istoria unui caiet

Dalia, Lituania

17.9.2013

Câte drumuri există pentru a ajunge la Dumnezeu? Atâtea câți oameni sunt pe pământ (Ratzinger, Sarea pâmântului, Ed. Palabra, pag. 36). Prin aceste cuvinte ale Cardinalului Ratzinger de atunci, vreau să-mi amintesc de pașii mei până în ziua de azi.

[Vezi...]

Dumnezeu în viaţa mea de soţie, de mamă, de doctoriţă

Joanna Pestalozzi, mamă și doctoriţă, Suedia

4.4.2013

Sunt cea mai mare dintre cei şase fraţi şi surori ai mei. Am crescut pe insula Gotland, în Suedia, unde nu există decât o singură parohie catolică cu 200 de credincioşi şi atâta tot.

[Vezi...]

Când citești „Drum”…

Sufăr de cancer. Acum cinci ani, când mă luptam disperată cu această boală, prietena mea cea mai bună, Margaret, mi-a dat un exemplar al cărții „Drum”, care m-a mângâiat și încurajat extrem de mult.

17.12.2012

Sufăr de cancer. Acum cinci ani, când mă luptam disperată cu această boală, prietena mea cea mai bună, Margaret, mi-a dat un exemplar al cărții „Drum”, care m-a mângâiat și încurajat extrem de mult.

[Vezi...]

Dansând hula-hula în căutarea sfinţeniei

Jane Reckart, mamă a şase copii, a studiat ingineria la universitatea Standfort

30.5.2012

Am învăţat din dragostea pentru libertate a Sfântului Josemaría, că nu contează dacă sunt diferită faţă de alţii. Dumnezeu m-a creat aşa cum a dorit El, cu un anumit scop, şi încerc să fiu atentă la ceea ce El îmi transmite. Încă nu ştiu cum o ingineră pe jumătate jamaicană, care dansează hula-hula se potriveşte cu planurile lui Dumnezeu. Ceea ce ştiu însă, este că nu mă voi plictisi.

[Vezi...]

Am descoperit credinţa catolică mulțumita căutării frumuseţii

Sculptorul japonez Etsuro Sotoo a explicat, tinerilor prezenţi la UNIV din Roma, cum l-a găsit pe Dumnezeu cu ajutorul frumuseţii şi a arhitecturii.

14.5.2012

După cum informează Gaudíum Press, artistul responsabil pentru proiectarea şi construcţia Templului Expiator al Sagrada Família din Barcelona, a vrut să aprofundeze gândirea Slujitorului lui Dumnezeu, Antoni Gaudí, pentru a-şi putea executa opera.

[Vezi...]

În Societatea Sacerdotală a Sf. Cruci

Eram la sfârşitul decadelor anilor ’40 şi era în ziua 3 decembrie 1949 când l-am cunoscut personal pe Fondatorul lui Opus Dei. (...) În marea sală a sufrageriei, noi alumni şedeam pe unele scaune (bănci) de-a lungul pereţilor iar în centru era o masă mare în formă de T pentru invitaţi. În capul mesei era Monsenior Escrivá împreună cu Ambasadorul, rectorul Don Jaime Flores şi alte personalităţi. Era 3 decembrie 1949, la amiază şi nu voi uita niciodată.

22.4.2012

Prima informaţie despre Opus Dei

Despre Opus Dei am avut prima informaţie – şi foarte bună – în 1941 din cauza uneia din atâtea persecuţii suferite de sfântul Josemaría Escrivá de Balaguer şi Opera sa – cea de la Barcelona.

[Vezi...]

Roagă-te mult pentru soţie şi pentru fiecare copil

Jorge Claude (Chile): „Să armonizezi munca şi familia nu este o sarcină uşoară”

22.4.2012

Să armonizezi munca şi familia nu este o sarcină uşoară. Din contra, este vorba despre o provocare permanentă, care ne impune să fim mereu prudenţi.
M-am născut în Chile, într-o familie franceză, după ambii părinţi. Părinţii meu s-au îngrijit mereu să ne formeze în spiritul virtuţilor umane şi să realizeze o relaţie strânsă între mine şi fraţii mei. Îmi amintesc cu nostalgie momentele în care, după prânz, purtam discuţii interesante, adesea foarte substanţiale.

[Vezi...]

Ce sfaturi daţi unei familii abia întemeiate?

María Ester Goldsack (Santiago de Chile): „am avut norocul să-l cunosc pe Mons. Escrivá. I-am adresat o întrebare care mi-a marcat viaţa”

22.4.2012

În iulie 1974, la Colegiul Tabancura, am avut norocul să-l cunosc pe Monseniorul Josemaría Escrivá. I-am adresat o întrebare care mi-a marcat viaţa:

- Părinte, ce sfaturi daţi unei familii abia întemeiate care doreşte să ajungă la sfinţenie?

[Vezi...]

Fiecare cămaşă pe care o calc poartă un nume

Martine Liminski (Germania): „Învăţăturile Sf. Josemaría m-au ajutat să descopăr comoara ascunsă a muncii„

22.4.2012

În munca mea zilnică de acasă, fiecare bluziţă şi fiecare cămaşă pe care o calc poartă un nume: acela al proprietarului. Mâncarea pe care o pregătesc cu dăruire reuşește să adune în jurul unei mese persoanele din jurul meu, iar aceste mici gesturi făcute cu iubire reprezintă rugăciuni însemnate pentru fiecare dintre ele.

[Vezi...]